Tanam Anggur Jual Anggur

KUALA LUMPUR: Kira-kira 60,000 graduan di seluruh negara menganggur dengan sebahagian besarnya membabitkan lulusan dalam bidang pengajian yang kurang mendapat permintaan pasaran kerjaya, termasuk sains sosial dan kemanusiaan.

Cari keje ke bang?

Secara sahnya, aku bakal menjadi penganggur bermula 6 Mei 2010. Apa nak buat? tidur makan saja..macam mana lah mau maju? Jadi sementara tunggu KPM membuang aku ke mana-mana pedalaman..baik cari duit, nanti dah dapat keja, 3 bulan tidak bergaji. Kalau duduk kampung tak apalah..boleh bercucuk tanam, vegetarian katanya. tapi matilah aku kalau para pegawai tersebut berkata “Tahniah, anda dipostingkan di Kuala Lumpur”. Bukan tidak ada family tapi aku kan independent woman..i wanna be just like my bro! Campak mana-mana pun boleh hidup. (Silakan bangga kalau abang baca ni)

Hari tu aku berceritera dengan Murni,pasal bisnes dia..bisnes wanita muslim yer. Aku dah lama berminat ni tapi tau2la..bizi memanjang. Sebenarnya tak bizi mana pun, cuma malas cari masa..huk..aku insaf. Jadi, kira2nya, pada saat aku menulis blog ni..semangat untuk berbisnes itu sangat membuak2. Online business maybe..for sure pokes aku dengan orang2 Sabah la. Jadi kalau aku buka bisnes online nanti..sila jangan malu2 beli okay. Apa yang mau di bisneskan pun tak tau lagi..cupcake? Aku minat tapi..lecehnyaaa. Jual tudung? Maybe. Jual preloved item? Aku rasa rumah aku ni banyak benda yang tidak digunakan lagi tapi masih baru,jadi bole consider. Anyway, jangan ketawa kalau aku cakap mau jual ubat kurus. Welllll……mana tau boleh jadi usahawan ubat kurus yang berjaya!! Jangan ketawalaa.

Sekian.

Saya guna ‘aku’..

Lain kali aku guna Manglish macam biasa.

4 responses to this post.

  1. aku mau ubat kurus tu…

    Reply

  2. haha.. suka aku bca eh… aku mo jual apa ya?? oh mo ubat kurus, sekotak ya za..

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: