Di antara Shawl, Awning dan 4 segi..tudung oh tudung.

Tudung pun ada trend kan? Rasanya pada ketika ini, tudung pilihan ramai adalah shawl @ selendang, lilit2,pusing2. Cantik kan? Pada sesiapa tak tau shawl tu apa.

Yes,this is shawl.

Kalau kena dengan bentuk muka si pemakai,maka tak syak lagi cun melecun! tapi saya tak pernah pakai..uhuk uhuk sedihkan? Bukanlah takut tercekik, tapi saya sedar bentuk mukaku sungguh tak sesuai pakai shawl..tembam macam apam. Tudung ni melekap ikut bentuk muka..nanti orang ingatkan kuih pau. Baik tak payah.

Saya pernah baca kalau nak pakai shawl bagi bermuka pau macam saya, boleh pakai inner..syria ke najjah ke apa. Tak pun pakai inner awning. Seriesly, saya sangat suka tengok orang pakai shawl with inner najjah..just like my coursemates. tapi tengok sajalah : (  Ada satu tone, 2 tone..3 tone pun ada!

Ini Farah Adeeba. Saya tau nama saja,tak tau dia siapa : ( tapi dia cantik!

Okay..i did try shawl with inner syria…macam ini kay.

My mum bought it at Jln TAR on May last year..i go and try..tettt. OUT! Muka kuih pau betul..So shawl with anything inner saya tak akan pakai selagi tak buat FRS with Slim World.

Senang saja kalau nak tau saya kelam kabut pegi kelas..pakai tudung awning. Awning keras tuuu..tudung cam ekin. tapi tiap kali saya pakai tudung ni kan, paras keyakinan diri amat rendah..rasa cam apa tau?

Macam makcik-makcik. Im sorry kalau ada terasa tapi jangan risau, makcik pun makcik lah. Yang penting saya tutup aurat dan sempat pegi kelas! Awning yang tak keras sangat n design cantek tu okayla..tapi selalu saya pakai 1 kaler saja, hitam n biru. Sarung, siap n drift. Terima kasih sesiapa yang mencipta tudung ini..berpandangan kehadapan sungguh.

Actually, shawl tu boleh pakai untuk muka kuih pau sebenarnya. Buat cam tudung biasa. Saya pun pernah try dan level of confidence is high i tell u. Nah..cek this out.

Jadi sebagai kesimpulannya..setelah berminggu-minggu berfikir. Saya akan pakai tudung macam biasa..shawl @ 4 segi. Saya tak akan gigihkan diri pakai shawl lekap..dan bila kesuntukan masa, saya akan pakai tudung berinovasi tinggi dan ketika banyak masa..i will look just like this..

Model hanya hiasan semata-mata.

*wink

4 responses to this post.

  1. Posted by rafshan on April 15, 2010 at 6:23 pm

    oooo!!! Awning plak nama dia tu??!
    aku panggil tudung ala indon. serius!
    hari tu my mom dtg sini, skali dia shopping tudung, aku geleng kepala je.
    kalau analogi dia, macam aku shopping cokelat lah XDDD

    macam2 style ada. ada yg ada sulam reben bentok bunga, ada manik, dan macam2 lah.

    Reply

    • mmg dr indon kali tu..tudung indon dalam fahaman lelaki tp yg kasi femes tu mcm bini mawi,c ekin jadi namanya tudung ekin.hehehe.mama aku pun byk betul tu tudung..cantikla kalo kena kaler n corak. siap ada manik byk gila2 lg tu atas awning.

      aku rasa mcm mau pegi indon pula memborong pastu jual balik cni..macam jak la. : )

      Reply

  2. thanx 4 link sharing, dear.😉

    tdung ekin tu siyes nmpk makcik2 n ade dgr 1 method ni, jgn pkai tdung ekin ms pegi inteviu or else kamu akan di cop sbg pmalas n suka amik mudah. hehe…xtaw la btol ke x kan.

    shawl gak yg seswai utk muda mudi mcm kte.hik3

    Reply

    • oohh…nasib bitau b4 pegi interview.hehe. kalau x betul pun rasanya lg elok x pakai..cantikla kalo tudung fareeda ke..tp betul la,mcm macik2..low je konfiden.hehe..

      i love ur blog ; ) keep writing!

      Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: