We Play Hard, We Study Hard

Sebenarnya kesah ini telah basi..di mana ia berlaku beberapa minggu lalu. Aku pon dah lupa date dia tapi tak apalah, tengah rajin menaip kan..ketak ketik ketak ketuk. Ingat lagi masa mula2 tulis blog ni, cekgu ada bitau macam mana buat Snakes n Ladders sendiri kan? Inilah kalau korang malas nak cari.

Kesahnya, setelah permainan ini dibuat dan diletakkan di sudut permainan Pusat Sumber SMK Lok Yuk, Likas, Sabah..kita kena uji sama ada games ular dan tangga ni mampu menaikkan level pengetahuan bebudak ni. Katanya games for education kan..lainlah game Galacticos Football (saja nak bagitau aku addicted dengan game ini..manatau dapat take over Alex Ferguson).

Begini..mula-mula,kita ambik beberapa student lower form sebab soklan ni utk level PMR. 4 orang la player dia, kalo ada reserved pun bole : ), then ada sorang kena jadi pembaca kad tapi disebabkan kami ada so cikgu2 ni lah yang jadi pembaca kad. Ok, pas dapat cari mangsa..kita bagi diorang duduk,ambik giliran dan baca arahan dolu kay. MESTI! Macam ni…

Aik..sori ler,i punyer watermark teratas cket,technical error.

Then..biar diorang main. Whenever they stop by tempat yang perlu question, biar diorang jawab.

(Part ni paling best..bersusah payah hang dok pikiaq jawapan..clap clap)

Motif gambar ni bukan untuk menunjukkan aku tido, tetapi membuktikan game ini mampu menarik perhatian students. See? So..game ni main sampai habis tau tapi disebabkan kesuntukan masa sebab diorang ni kena pegi perhimpunan, lagipun bila dah sampai kemuncak, tiba2 bernasib malang masuk perangkap sang ular. Malang tidak berbau, bila kita di atas, bila-bila masa sahaja kita boleh jatuh ke bawah. (Mode Cikgu)

Gigi arnab dan muka kuih donat. (Bukan mereka berdua ye)

Bergambar dengan orang-orang kurus, hasilnya seperti ini. Dont say i am fat (T_T)

Lepas diorang habis main, ask them to fill in the questionnaire so kita boleh tau pendapat about this game dan penambahbaikan yang boleh dibuat. (Skema kan?) Sebelum balik tu, students ni say thank you dan yang bestnya diorang cakap dekat aku “Kami balik dulu ye kak”..Kakak tuu..

Okay, so words of the day..

KITA KUAT MAIN TAPI KITA LAGI KUAT BELAJAR

KALAU NAK PANDAI, BELAJAR..KALAU NAK HASIL, USAHA!

terima kasih cikgu

update**5 April 2010 rupenyer

2 responses to this post.

  1. Posted by rafshan on April 16, 2010 at 7:31 pm

    OOOHHHHH EMMM JIII!!!!
    Akakkk???!!!! *pengsan jap*

    mwhahahahahaahahahhahahaahahahahahah.

    err, boleh la kot XDDD

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: