3 MINGGU MENGUNYAH ILMU

mengunyahhhh..macam terer bunyi : p eksyen saja la..hopefully this final sem i can answer all questions confidently!

My 1st paper will be on..tomorrow😥 ..huk,kenapa aku masih di sini?5 minit saja la update blog dan selebihnya buka muka buku. Kalau dalam diari, siap tulis schedule exam kan..jadi aku pun mau tulis schedule exam dalam ni. (manatau korang nak wish atau doakan aku) (“_-)

20/04 –> 2 to 5 pm

22/04 –> 9 to12 pm

23/04 –> 2.30 to 4.30 pm

29/04 –> 2 to 5 pm

30/04 –> 2.30 to 5.30 pm

5/05 –> 2 to 5 pm

*jangan lupa doa tau..

blog maybe jarang update..lepas ni kalau 5 entri sehari pun xpe, katanya tanam anggur kan. tapi kalau bisnes ubat kurus aku baikkk punya..sila tahan rindu yer.

ooh..aku teringat pantun 4 kerat seseorang..dia bg masa nak midterm hr tuh

kejayaan dengan usaha adalah baik,

kejayaan tanpa usaha adalah tuah,

kegagalan dengan usaha adalah ujian,

kegagalan tanpa usaha adalah padan muka!

riteee??? pantun ni ntah betul ke tidak,ingat2 lupa..nak refer pun hp lama da x becas.

p/s: bisnes ubat kurus dah ada 2 customer..alhamdulillah : )

betul laaa..tak tipu!

**update pantun on April,21st

Kejayaan dengan usaha adalah ganjaran,

kejayaan tanpa usaha adalah kebetulan,

kegagalan dengan usaha adalah ujian,

kegagalan tanpa usaha adalah padan muka.

7 responses to this post.

  1. Posted by sns on April 19, 2010 at 10:01 am

    good luck!! =D

    Reply

  2. iza crita pasal obat mu karang..manatau sy mo…haha

    Reply

  3. Wish you the best. Btw, Cik Ijah Cute, ciri-ciri pantun empat kerat ialah mempunyai dua baris pembayang di bahagian atas dan dua baris maksud di bahagian bawah. Pantun juga mempunyai rima ABAB.

    Untuk dalam post saudari, saya sendiri tidak tau pantun jenis apakah yang dimaksudkan.

    Reply

    • minta maaf merosakkan bahasa melayu..hehe..ini adalah pantun versi main (bakal d hentam oleh penggiat bahasa)..jadi rimanya ABCD tetapi mempunyai unsur lelucon.

      thanks pie..doakan aku dalam lagu : )

      Reply

  4. Tersandung langkah kaki tersekat
    Dihujung taman pinggiran tamu
    Doa kupanjat memohon berkat
    Restu Illahi jadi milikmu.

    Bahasa itu indah. Tapi bahasa tidak mati kalau menerima unsur sampingan.😛
    (Contoh pantun empat kerat)

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: