I Am Not A Coffee Lover

Semalam (bagi orang semenanjung) atau kemarin (bagi orang sabah)..saya cuma tidur 2 jam. Last minute study adalah kegemaran saya. Walaupun saya sedar itu perbuatan yang kurang baik tapi what to do..payah sangat information awal masuk dalam long term memory jadi saya cuma bagi dia masuk dalam short term memory, lepas exam terus hilang. Ehhh..taklaa, saya ingat lagi Dewey Decimal Classification walaupun sekali baca dan walaupun saya tak suka nombor. Hebat kan? Hehe…sebab saya guna akronim ler..sungguh aku tak mampu menghapal dereten kod nombor. Jadi, last minute study boleh saja kalau before ni korang pokes dalam kelas dan study ckit tapi teknik ada kay…terer kan saya berkata2.

Back to the title above, yes..saya bukan pencinta kopi kabana, kopi kapal api, black coffee, kopi tenom and even nescafe. Dulu masa kecik comel, ada kurang sopan sikit..bila datang rumah orang, then kena serve kopi..maunya tarik muka tak mau minum.kesian tuan rumah, minta maaf ye. tapi sekarang ni walaupun tak kecik dan tak comel tapi ada sopan sikit, apa yang dihidang, itu yang dirasa. Kau datang rumah orang, orang dah serve, manis pahit tawar telan sajala. Kita kan rakyat 1 Malaysia : ) kau nak sedap pegi oldtown ye.

Dan sebenarnya..saya pernah jadi caffein addicted. Series, sehari tak minum 3 gelas cam dunia tidak berseri. Ini semua gara2 last minute study (LMS)..yes,ini salah satu contoh keburukan LMS yer. dan ditambah lagi faktor saya tak dapat study masa orang tengah ramai, so i choose to study pukul 12 smpai kul 5. waktu klimaks mimpi ko gigih gigih stadi ye. takpe, yang penting masyukkk. Jadi, untuk tahan mengantuk walaupun dah tdo kul 8, kita ambik secangkir kopi dan teguk..untuk student hostel cam saya dulu kala, nescafe paketla tu..kalau bukan merah 2 peket for sure hijau sepeket..terkadang overdose lagi. kuning wa tak layan bro..minuman budak. hikk..jadi bila tetiap malam macam ni..kaffein boleh menyebabkan ketagihan. So i become coffee lover for a while..black coffee masih tak boleh telan. I go for oldtown white coffee, segala cappucino n mocha harus dicari bila masuk kedai.

Sadly…or should i say..luckily, my migraine getting worse, dan jantung semakin laju dan sakit. Memula tak perasan its all your fault kupi but then when stok kopi telah habis, i drink milo..lama jugak dan migraine memang amat jarang menyapa, jantung pun kembali normal. After that, aku sudah pencen jadi coffee lover and i am happy this way : ) sakit jantung dan kepala..i cannot explain how they hurt me a lot~

Just for info..kafein menyempitkan salur darah yer. and eventho minum kopi boleh menghilangkan rasa letih, u will feel laaaagi letih bila kesan kafein hilang. For those yang addicted, korang kan mesti rasa letih kalau tak ambik kopi kan?

For coffee lovers out there, minum berpada-pada ya. Setiap minuman dan makanan akan diperoleh manfaatnya jika diambil dengan sederhana. Apa jua yang diambil secara berlebihan akan memudaratkan. Eh, milo pun ada caffein kay..i am milo 0 addict now : (

Kemain panjang, this entri purposely just want to let u know i just bought sabun aqura tahan mengantuk setelah kopi tiada dalam kamus hidup lagi. Jadi i try this so i can still continue with my LMS project..hehehe..tomorrow got paper maa…

I bought at RM11..ada orang jual masa jalan-jalan cari makan…dan memang tak mengantuk! Cuma jerawat ada gatal2 ckett..

Entri bukan untuk promosi kay. Bye.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: