Hidup dah ada

Kalau hidup tak ada mcm mana? Matikla kan..Oh,aku dah hidup semula🙂 The reason aku matik dulu ada banyak sebab. Nantilah aku explain,tak penting pun kan. Yang penting aku dah hidup balik. yeayy..alhamdulillah.

Sebenarnya aku boring tak buat apa2 dekat rumah,bukan dekat rumah je..dalam rumah pun boring gak. Dah sebulan lebih aku macam ni..nasiblah aku jarang makan nasik jadi tak boleh pakai ayat menghabiskan beras tapi aku menghabiskan duit orang..ngeeee.

Mangsa pertama of coursela..mama. Aku kan driver mama,pegi mana2 singgah kedai mama tny..adik nak apa? Selalu jawapan aku,tiada. Memanglah,itu bahagian makanan..aku kan dah jarang makan (tolonglah). Tapi aku demand bila sampai ladies department. Jadi,paham2lah. Kesian mama tp aku tau mama ikhlas.hehe.

Second, kakak aku. Hai kak🙂 Dia belum cek gaji dia lagi,aku dah tolong cek..ehehe. Bila aku nampak benda cantik jual online (kepantangan nih), mulalah..kak,cantik. Kesian dengan adik dia yang serba kekurangan ni,dia bagilah. Thanks kak. Handphone dia yang aku pakai then aku kasi rosak pun dia yang hantar repair..dia bayarlah. Tak gune kan?haha..pastu selang 2 3 malam aku mesej dia sblm dia balik keja. Beli makanan tam2. Tam2 tu haiwan gemuk dalam rumah. Hitam pekat,adik beradik ada 2 tp lain generasi. Putut dan Jun2. Pastu tetiap hari aku minum greentea,yeos. RM2.25 darab dua kotak darab hari2.

Rasanya mama dan kakak aku je la yg aku selalu pau ke pow? Bapa aku food supervisor aku..bila cakap nak makan nih,ok..dia beli,no hal. tapi bila dia tau itu fav aku..alahai,hari2 dia belikan sampai dah tak jadi faveret. Sayang kan diorang dengan aku. Terima kasih🙂 I love you all.

Aku ada 2 lagi abang yang aku tak dapat pow..2 2 bukan duduk rumah ni sbb tu aku tak dapat pow. Cuba kalau diorang duduk sini, aku rela menganggur lebih lama (kalau aku tak tau malu la)..hehehehe.

Hari tu aku ada apply tutor, dekat kepayan. Boleh aku dengan farah salah naik tangga..memula naik,apesal ada tulis tamil nih. Ah,naik je. Then tetiba ada shahrukan kejar kitoang naik atas..eh eh..apesal bilik orang nih. Adik manis…mau check in sekarang pun boleh. Alahai..itu iklan cari roomatela.

Pastu tunggu punya tunggu,kerani tutor tu tak sampai2 lagi. Letak resume atas rak kasut pastu text bos dia. Tak sopan kan. tp interview ada kena panggil. tp aku dah tak minat pulak but then aku ada temankan farahla pegi. Farah tak suka,so okla..memang konfem kitorang tak keja sana.Memilih betullah..haishhh..

So sekarang ni keja tgk world cup je la. Jadik driver sekali sekala. Bayar bil itu ini,bagi makan tam2 n d geng dan homechores. Aku tak lepak tau,aku lepak dengan bff aku je..dan sekali sekala angkut cousins aku dari ranau. Itu je lah. Bosan kan. tapi aku dah hidup balik.hahaha..konpius tak?tak?ok.

aku guna ‘aku’ ni  nampak mcm kasar kan..bagi aku lah tp takpe,korang tau aku lemah lembut,hati bukan je ada taman,siap ada tasik dengan pondok mushroom.

Cakap pasal mushroom..hari tu aku baru tau badas dan scabies adalah dalam satu kingdom yg sama dgn shitake.Rafshan yang bagitau sebab kami berkongsi rahsia buat nasik special punya utk Syapiei. Gross?  dokter tu cakap lagi,aku kasi ko contoh. babi sama kerbau pun sama kingdom, animalia. tapi teda hal bha. lagipun tu kan cuma taxonomi. badas dgn shitake tetap berbeda lol😄..kalo sama, suda lama aku tanam dan tuai shiitake dari celah paha ni hahahaha budus😄.

Ok,nak makan🙂 bukan nasik tau,shitake pun bukan.apa lagi scabies..yayyy :p

4 responses to this post.

  1. Posted by sns on July 1, 2010 at 8:18 pm

    nice post. baru tau rupanya sy belaan iza. hehe…
    continue living ok ;D

    Reply

  2. Posted by sns on July 2, 2010 at 12:26 am

    hehehe..sila syg your pet si jun2 more than the others. meow2😉

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: