Kill kill kill die die die

Sakit tak kalau kena pisau? Dulu2 masa budak2,mama suruh potong mangga..yg cincang2 tu..series sangat takut ok. Ala,mcm mana nak pandai kalau tak belajar potong kan jadi dengan azam dan keyakinan,ada takut sikit..gigih ni try potong. Memula ok,setakat kupas kulit,ok lagi..then bila sampai cincang2 ni..aisehh..down sikit. Try juger cincang, tp malang u cannot smell..mangga tu licin,time tengah mencincang tu tercincang sikit jari. wahh,bleeding..dah bleeding siap kena marah pulak tu..itulah,potong tak tengok2.Wah,aku tengok tapi nak buat mcm mana kan. Start dari tu aku tak berani cincang mangga sampai sekarang..kupas bolehlah.

tapi sakit fizikal kadang2 tak affect sakit dalaman..okla kan.cuma sakit dalaman tu yg selalu menjejaskan fizikal,then terus la pulak jangkitkan emosi sekali,pakej dgn fikiran pulak. Cukup perisa.

Nak dengar cerita dongeng tak?

Hari tu maybe aku sakit dalaman,rasa matik kejap tapi tak matik mana pun..macam aku cakaplah,full package dia bagi. Memula sakit dalam,kaw2 punya..rasa macam selipar..bukan macam lagi,memang rasa selipar lah. Dahla selipar,putus pulak..dah putus tgk2 sebelah hijau,sebelah hitam..size 3 kiri,size 7 kanan. Haru..tapi nak buat mcm mana,itu yang org bagi,jgn komplen..syukurlah masih ada selipar. faham tak nih? aku paham. Ok,aku pakaila selipar tu..jalan jauh lagi,tetiba hujan lebat pulak. Aku takde payung hijau mahupun pink..masa tu pulak kat tengah2 ladang..

dapat ikut tak ni?dapat kan? Nak tak nak aku teruskan jalan jugak dalam hujan2 tuh..nasib lah kilat tak sudi sambar. So aku hidup lagi tp mcm separuh2 la. Aku nampak kat atas bukit kanan tu tak hujan,siap ada taman2. Eh,aku nampak org yg bg aku selipar tu,oh..dia dah pakai kasut baru. Aku tengok selipar aku,kesian terhadap diri sendiri tu dtg.

Then aku nampak ada org pakai baju hitam,eh..dia pakai selipar gak. Aku ingatkan selipar aku paling buruk,rupanya dia lg teruk..tapak dah haus,belobang2 pulak. Aku tegurla dia..ceh,dia rupanya,member lama. Dia ada payung,aku tak nak tumpang pun. Aku boleh jalan sendiri,tak kesah hujan ke tak. tapi aku jalan dengan dia lah sama2. Aku masih nak pegi atas bukit tu tadi..tapi aku sedar aku pakai selipar je..aku selipar,bukan kasut. Kawan sebelah aku ni ajak aku teruskan perjalanan..dia kata mungkin kat depan ada taman bunga lagi cantik dari atas bukit tuh. Matikla,hujan makin lebat nih.Dia bagi aku kongsi payung..jadi kitorang pun jalan sama2.

Aku happy ada kawan sama2 jalan dalam hujan.

Suddenly org2 berkasut tadi ambik payung tu..kitorang berhujan lagi. Aku rindu nak pakai kasut tapi tak boleh,kasut orang..lagipun aku rasa aku dah selesa pakai selipar buruk ni,dan lagi selesa ada orang sama2 pakai selipar buruk. Jadi aku dan member lama tu pun teruskan perjalanan dalam hujan. Kami tau,hujan bukan selamanya..lepas ni ada matahari,ada pelangi tapi lepas tu mmg hujan cuma kami harap masa tu kami dah pakai kasut but getah hitam tu.Kitorang belum sampai lagi..tapi aku harap kat depan sana ada lah taman dengan hiasan landskap yg cantik.

Aku pakai selipar nih lagi..selipar nih kadang2 buat aku sakit jugak,yelah..dah lain saiz kan.maunya tak sakit.tapi sebab selipar ni lah aku tau harga sekeping hati..rupanya memang takde price tag,orang lain yang menilai harganya. tapi sayang,tak semua orang dapat menilai.

If someone is truly worth having in your life, you will go through anything to keep them there..tak kesahla hujan ke,ribut petir ke,panas terik ke,tsunami ke,gempa bumia sekalipun..u know u fight and hold for the right person. tapi byk yang look for another right person  bila tsunami datang..its not worth fighting for. Penat mungkin? Bosan? Cuma dont ever regret u didnt try to fight and hold on when u realize u already missed and lost that right person🙂

Ini cerita dongeng ye,tapi ada pengajaran.

Hati orang2 berselipar.

7 responses to this post.

  1. Posted by sns on July 2, 2010 at 11:48 am

    saya ada pondok kt ladang tu..nape tak singgah?
    boleh pinjamkn selipar @ kasut baru.

    Reply

  2. […] hari lepas dekat wall orang yang membahagiakan aku sekarang..kawan yang pakai selipar sama2 dalam cerita dongeng aku […]

    Reply

  3. Posted by purplemint on July 6, 2010 at 10:03 pm

    love this story😉

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: