Fake It Until You Make It

hebat kan kata2 tersebut? menurut wikipedia (tiada nota kaki)..itu lebih kurang ‘act as if’ ..that means to imitate confidence so that as the confidence produces success, it will generate real confidence. contohnya la,ini kawan aku yg bg contoh..korang pura2 konfiden masa viva..present thesis tuh, berusaha ni nampak konfiden dpn lecturer,then bila lecturer nampak korang konfiden pastu isi pun okay..u success..bila success,konfiden tuh datang dengan sendiri..so next time korang pun dah konfiden la. Cenggitulah lebih kurang.

Cuba tengok gambar nih…

Series,amat susah untuk fake u happy depan orang..memanglah kita senyum tapi hati ya Rabbi..Dia saja yg tau. Kadang2 orang boleh sense jugak sedih tu, terlepas jugak no matter how hard korang try sembunyik air mata darah tu..through ur writing mostly🙂

Dekat sinilah boleh diaplikasikan tajuk di atas..fake it until you make it. Betul boleh..tapi memang kena tabahkan jiwa raga, bukan senang ketawa riang ria walhal hati macam konfius ini hati ke pasir?sebab dah hilang rupa dan bentuk hati.

dah pernah blog jugakla pasal nih..drama queen tajuk dia.

entri ni untuk menguatkan ayat yang aku baru jumpa beberapa hari lepas dekat wall orang yang membahagiakan aku sekarang..kawan yang pakai selipar sama2 dalam cerita dongeng aku tuh.

There’s always a little truth behind every ”just kidding”, a little emotion behind every ”I don’t care”,and a little pain behind every ”It’s okay”….

Kepada yang tengah fake..berusahalah gembira, satu hari nanti..korang mesti gembira.PASTI.

Hidup sekali saja..gembiralah dan bersyukurlah:)

2 responses to this post.

  1. There’s always a little truth behind every ”just kidding”, a little emotion behind every ”I don’t care”,and a little pain behind every ”It’s okay”….
    aku pernah nampak di status kawan aku. kata2 siapakah ini sebenarnya?? hehe

    fake as a plastic bag. plastik sampah pun ok. so plastic. unreal. takkan terdegradasi (so not green) for a 1000 years lol

    Reply

    • ntah..aku pun ambik dr wall c pie..hehe

      tepaksa fake..hidup kalo x bole membahagiakan org,jgn menyusahkan org..hehe

      p/s;aku jrg guna plastik ok..p shoping pun bawa shoping bag..i support green..hohohoho

      Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: