True Love Does Exist

Semalam aku tengok Titanic..entah berapa kali tengok tapi setiap kali tengok mesti ada airmata berguguran,sentimental kan jiwa aku. Biarlah…dan penumpang kelas satu tu betul2 tak boleh tahanlah..dah nak mati pun sombong lagi.aihh.sedih tengok ibu dan baby matik kesejukan dalam laut, kapten yang tak bleh buat apa2 untuk selamatkan kapal dia, musician yg cekal hati main muzik dan ofkos…true love jack n rose :))

Scene sedih T.T

Aku taktau nak buat entri jiwa nih sebenarnya..so aku bg quote je lah dekat sini. Korang bacalah sebab masih ada yang terkial2 carik true love tu apa :)) Buat yang taktau,aku pencinta quotes n wisdom words. Kalau korang nak bagi hadiah bagi buku2 camtuh pun aku lagi happy. p/s:konvo bulan 10,bday bulan 11..pilih je date nak bagi hadiah.hahaha..keji tau mintak hadiah.

Aku dah jumpa true love? erm..aku tak pandang rupa.aku pun tak pandang harta..dan aku tak pandang masa lampau. Aku pandang agama dan hati🙂 hati kat sini tak semua orang ada. Aku nak yang ada “hati”…erm,takpelah kalau korang tak faham.nanti bila dah jumpa true love baru korang faham.tapi sekarang aku memang bahagia dengan orang yang ada “hati”..aku salute dia dan aku kagum dengan dia. Tak payahla aku cerita lebih2…wah,personal gitu.

Nah korang…

  • You know you truly love somebody when they hurt you so badly, but all you can think about it is the times when they made you smile.
  • True love is not being with someone because you think you can be happy with that person, but because without that person you know you can never be.
  • True love comes once in a lifetime … open your eyes and your heart and see the miracle in front of you.
  • True love isn’t without problem, it has many obstacles, true love is working through all of them and coming out happy with that someone on the otherside.
  • The road to true love was never easy, I know I’ve hit all the bumps, but now I’m standing strong saying, I love you, ’til the end of time.
  • Love is to let those we love be perfectly themselves, and not to twist them to fit our own image… otherwise we love only the reflection of ourselves we find in them.
  • The way to love anything is to realize that it may be lost.
  • Do I love you because you’re beautiful,
    Or are you beautiful because I love you?
  • Love is much like a wild rose, beautiful and calm, but willing to draw blood in its defense.

tapi aku paling suka nih..

True love is not how you forgive, but how you forget, not what you see but what you feel, not how you listen but how you understand, and not how you let go but how you hold on.

Fahami dan kaji diri anda..ask yourself :))

**mood jiwang..pempuan je suka entri nih.haha.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: