Father’s Day

hehe..bukan happy father’s day tau. Ada kan aku cerita dengan korang mesin air rumah aku yang rosak tuh..water cooler n heater.Kesahnya..hari tuh cooler dia tak cool ok,warm je..tak sejuk cam holland. Aku kan kalau buat air panas,i mean milo ke kopi ke..oh,aku tak minum kopi,mesti campur air sejuk..sangatla aku tak gemar minum panas2 membara asap kepul. Jadi bila air sejuk tarak ada..aku mcm lost..gantung lah minum milo panas tunggu sejuk. Tak boleh kan tiup2 makan minum yg panas? Correct me if im wrong. So macam..i neeeeed cold water. Jadi benda ni pun di hantar balik ke kedainya, karamunsing basement kay.ada ke basement?ke ground?  Dia punya lama nak tunggu repair kemain..di sini aku rasa masih lost,kurang minum air sampailah sebulan kemudian adik manis call suruh ambik.

Yang hari aku makan gcb tu lah aku pegi ambik..dia tukar kipas,so dia cas RM35 ke RM25 campur ngan service charge,total RM60.

Malangnya..sehari kemudian mama aku cakap air sejuk ok..air panas tak panas..haihh,aku malas mengenangkan benda itu besar dan aku angkut dari kereta pegi kedai, wahh..mengeluh,baru sikit dah mengeluh tapi betul lah, aku memang payah angkut benda berat atas sebab2 tertentu yang membawa kemudaratan. Jadi aku pun malaslah..mama aku merajuk🙂 olololo..tapi aku tak pegi juger,durhake tak? minta maaf mama..Aku ada niat jugaklah nak pegi hantar tapi lambat lagi kot..sebab air panas aku boleh tahan,kettle aku masa dekat ums kan ada..air sejuk kalau tiada..haihh.

Tapi bila aku bangun keesokannya…its father’s day!

Yeah..bapa aku dah repair sendiri. Terer tak?  Well, my daddy selalu buat furniture sendiri kay..dia akan bosan bila tak buat apa2 waktu petang..hari tuh aku ingatkan almari kena beli baru rupanya bapa aku yang buat. Series macam kena beli dekat kedai..jadi selamatlah aku dari hantar mesin tuh. thank you so much cikgu salleh🙂

So hari ni aku suda gembira minum milo…feeeeelll gitu.

Encik mesin air.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: