Cikgu Yang Kecewa

gila kentang aku membizikan diri gara2 aku dapat interview posting,tu pasal tak update. Sebok nih stadi NKRA,FPK,PIPP,MBMMBI,segala kabinet menteri, segala isu misu education,bole ke tak upsr pmr mansuh,rasional cikgu2 berpolitik..pastuh siap berpenat lelah cari balik segala sijil2 yg diperap,turun naik unibesiti amik pengesahan senat transkrip dan sewaktu dgnnya. Session aku hari nih..isnin pagi tu aku pegi cuci kereta siap baca notes tapi bila balik rumah buka facebook..mak aihhh

Kami dihalau balik..dihalang interview gara2 pengesahan senat tak valid

status kawan aku yg inteview session isnin memang menyentapkan jiwa semua..apakah?memula dekat kelantan,putrajaya,melaka..semua sama..x boleh inteview. KK ok lagi,siap lepas inteview tapi tak lama la. Naseb sama..semua balik dengan baju bergaya,rambut kemas dan otak penuh ilmu.

Nak mengamuk rasanya..tapi aku tau mengamuk ke?kawan2 dah kaw2 marah gila..maluuuu kena suruh balik.yang kitorang yg belum sampai session lagi blur nak datang ke tak. tapi kitorang decide walaupun bakal dihalau datang je,semangat kan?walaupun tau sia2 je datang..Rugi tak amik graduan cam kitorang ni tau.ni lah contoh cikgu2 yang bakal memimpin anak bangsa!🙂

nak salahkan siapa?perlu ke? pelik ya, bila kesilapan lalu tak dibetulkan,takde kemajuan namanya. tak payahla nak salahkan siapa2 cuma pihak yang terlibat buatla link antara satu dengan lain so xde isu macam nih,kerja pun buatla cepat2..4 tahun stadi tu lama,yuran bukan sikit,tolongla..siapa lagi nak tolong kan.Tak semua orang senang,banyak nak kerja cepat. Yang habis duit ratus2 gara2 interview ni pun  banyak,beli kasut beli tiket, tolak job lain..adil la nak rasa tak puas hati kan? tapi tak apa la,ini cabaran..sikit je,lepas jadi cikgu lagi kaw2 punya stress. Takkan ini pun tak tahan kan? cuma efficient kan lah perkhidmatan pada masa akan datang, tak menyusahkan byk orang. Everything happen for a reason🙂

Nak pikir lama2 jadi migraine pulak..baik buat benda lain yang berfaedah. Take away the sensation inside, bitter sweet migraine in my head..Its like a throbbing toothache of the mind. Sighhh…aku nak apply jadi maid bole? Kontekla kalo perlukan aku.

i need novacaine😥

8 responses to this post.

  1. Kesian seh…huhu.xpa.. sabar.. inilah dugan nk jadi cikgu..ahaha

    Reply

  2. Posted by anamingo on August 4, 2010 at 6:00 am

    yea dear.. everything happen 4 a reason..🙂

    Reply

  3. Posted by purplemint on August 4, 2010 at 7:58 pm

    ya..same wif me…few days dun have enuf sleep….my meal….apalagi….gastrik n migrain datang..mata bengkak…ohno..
    feels like mo final exam…dat morning at 11 am got call from ma fren bgtau dat info…
    dah jangka dah..we ol cnfirm xble kn intrvw…
    but me still urus all the sijil2 smpai ptg…
    yang paling pening, my pengesahan senat baru kuar on monday ptg…itupun after cal d school..i bet they sent d surat to the wrong email…trouble me much n oso my mum yang ikut me urus sana sini….sangat kasian….
    ptg tu, ma famili amatla kuciwa dgr tu news…n me still decide mau p…
    the nxt day, on 3rd aug…at 830 am…my fren info dat we x perlu dtg..d panel der kctau…full..at that time….i do d insak qns…dalam bku yng me beli on sunday…eho…everything stop…2k hilangkan kkcwaan, me kuar jalan2, makan laksa n apply for part time job!!! nw…jas ble sabar ja tggu d nxt intrvw….
    evrything happen for a reason!! sangat setuju!!

    Reply

    • duina kasian kau nak..paling kasian parents la sebab mengharap ni,siap hantar siap tolong kasi sah,berharap sgt2 but then x dpt pulak..mmg ada reason yg we ol stil dunno y dis happen.

      n paling sandi,job educator marine yg i apply suder terlepasss gara2 dis..but yes,happen for a reason..i just believe~!

      Reply

  4. Posted by fz on August 4, 2010 at 11:26 pm

    leerr rugi drg x hire kt… drg tia tau what are we capable of transforming the students…lalalala….biar la tu…. sy mo kerja jd tukang masak kijap..buli ka tu? haha…

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: