Archive for the ‘CATS’ Category

aummm

Hai..nama saya Junjun..itu nama panggilan,nama sebenar saya Junior sebab saya serupa dengan kakak saya yang lain bapa,tapi dia dah mati..nama dia Beruang. Agak2 saya betina tak? Taklah, saya jantan,badan je macam betina tapi saya tak malas macam abang2 saya. Saya rajin masuk bakul plastik,shopping bag dan apa2 sahaja yang boleh masuk, hancurkan kain itu favourite saya. Saya selalu kena marah tapi saya tak kesah. Korang nak cakap apa lantaklah, yang penting saya bahagia. Dulu masa baby, saya jadi tunggal sebab adik beradik dah mati secara misteri. Lepas tu,saya cuba jadi peramah dengan kawan dengan Tamtam, Putut dan Beruang..sedihnya,mereka memulaukan saya..cuma Tamtam yang layan saya sebab itu sampai sekarang saya amat selesa dengan abg tamtam. Then, mama saya pula memulaukan saya sebab dia ada baby baru masa saya umur 3 bulan. Saya nampak kurus tapi saya kuat makan sebab saya suka main..tak macam putut,lepas makan dia tidur..tak macam tamtam, nak main tapi malas,asyik grooming je. Itulah saya..

Junior @ Jun Jun

Mawar Putih yang dihitamkan

Pine cone dan white rose ::SEBELUM::

Pine ‘gone’ dan white rose ::SELEPAS::

Hitam dan putih

Ketiga-tiga gambar ini berkaitan sebenarnya..saya rasa anda semua paham 🙂 Mula2 dia pegi dekat jer..cium2 bunga..tengok line clear (mama di bilik),ok..bole gigit2 sikit…macam tak puas hati..pandai geram sendiri. pastu belasah bunga habis-habisan.

Hitaaaaaaaaaaaaammmmmmmmmm!! -mama

tamtam berjalan dengan tenang masuk bilik..

zzzz….

Kami kucing

Putut dan tam tam..masa nih tamtam sakit..tu yg asek tidur.Dia tidur dari pagi smpai mahgrib. Aku pun hairan,cek2 hidung kering..aisehh,mamat ni demam puler.Musim hujan maybe. Then abang kesayangan dia,putut pun siokk ah tidur setilam dgn dia..putut sehat lagi nih tapi dia kan pantang bab tidur2 nih,tu yg join sekali.

Then malam tuh..kan kitorang pegi penampang tuh.Balik2 je terus bg makan 4 ekor nih..tapi putut punya mata layu semacam..tidur atas katel siap dgn bantal n selimut.aih..tak nak makan ke? aku angkutla dia pegi plate dia,duduk je x makan..diet? Then bulu dia kemain naik..badan panas,hidung kering..wahh,tamtam sebelah plate dia gembira2 makan dah sehat then jangkit putut pulakk. Nasib baik Jun2 ok. So aku angkutla putut tidur balik..dia tidur kaw2 punya lama. Skrg dah sehat tapi moody 🙂

bye.

Makhluk Tuhan Paling Comel

tadi aku pegi beli greentea dekat kedai depan..pegi kedai tu pun aku drive,pemalas kan? kena lalu jalan raya,kira jauhla tu okay..bila aku siap beli tu,aku keluarla nak pegi kereta then ada miau2 ek ek..

aku tgk ada kucing kaler kuning putih..camnih.

mcm lost je dia..then ada satu family depan aku ni panggil2 dia.dia pun datanglah..rupanya miau ni kucing diorang ,ikut pegi kedai..jalan kaki pulak tuh..so family tu balikla,miau tu ikut2 belakang diorang. rasa nak tendang je, comel:)

aku suka kucing..sangat2..so korang kalau nak tendang kucing depan aku,siapppla..aku jarang marah tapi aku cikgu dan aku mempunyai suara cikgu yang boleh dengar satu sekolah, bila perlu..nak dengar?ko buat jahat dgn kucing..ko dengarlah ok.

aku dari kecik ada kucing..memang pelik bila takde kucing,mcm hidup ada something yg lost. tapi banyak2 kaler kucing,kucing hitam paling aku suka..abang aku ada kucing hitam dulu masa aku kecik..cool habis,badan besar kuat,renungan mata tajam..perghh..cair seluruh kaum betina kucing.LAGAM nama dia..ehehe..nama tak cool tp dia mmg hensem. Dia mati depan aku masa umur aku tadika..sakit tua.sian.

dulu kucing aku ngandung aku cakap dekat dia bagi aku kucing hitam..ish ish..mintak dengan kucing,orang mintak dengan tuhan. tapi tuhan bagi jugak aku kucing hitam,jantan…sukanyaaa…nama dia tam tam.

tapi aku salah didikan..hehe.tam2 aku ni tak macam lagam. tam2 ni macam krisis identiti..dia ingat dia betina kot. manja tahap kucing betina..kalau nak mintak cium dia,korang muncungkan mulut then dia cium.cium mulut ke mulut ok..ahaha.kuat merajuk pulak tuh..janganla korang mengumpat dia kata dia gemuk ke,hitam ke,mengada2 ke..jangan ye..sebab dia merajuk bawa diri tak tengok kau langsung lepas tuh. nak pujuk pun lama..aku tak kuasa nak pujuk,kakak aku selalu pujuk dia.aku tak pujuk pun selalu dia yg datang..aku kan sumber makanan dia. abang dia,putut boleh tido 17 jam tanpa bangun..series.adik dia jun2 tidur plg lama 17 minit..yang lain main lompat2.

diorang ni semua jantan tapi tu lah..macam krisis identiti..hari tu ada jiran betina ngorat putut,mula2 dia ingat kena ajak main2,,dia mainla lompat2 pastu da  bunyik suara ngorat..putut sembunyik bawah kereta..hehe..pastu dia nampak aku,aku panggilla dia..cecepat dia masuk dalam rumah terus makan. kucing betina tu mcm tak puas hatilah..siap datang rumah miau miau mengayat..tam2 sebelah dia menjilat2 takde perasaan. aku tak mandulkan diorang pon tapi ntahlah..makanan lebih best dari kucing betina maybe.

Hai babe..

One day…i’ll be there..

Looking at your eyes..

auk..aukk.auuuukkkk

you know something?

HITAM ITU KUALITI