Archive for the ‘LIFE’ Category

Rumah Baru Saya..Greenhouse :p

Rumah dah siap..simen bata kayu dah cukup, furniture lagi belum puas hati :p

Oh..agak happy dengan rumah baru. Aku memang selalu happy dengan benda kecik πŸ™‚

So korang bolehlah melawat aku di rumah baru yeeee…see yu there gojes!

SILA PICIT INI

Nak pindah rumah

aku rasa nak pindah blogspot..gerammmmm..tapi url? dah ada dah..ok la,i am moving now…packing barang dulu.

Salam Ramadhan

Aku suka bulan puasa. Macam dalam gambar nih..(taktau nak explain best macam mana) πŸ™‚ ..aku mula gemgem bulan puasa. Haha.Tak gune kan. Darjah 5 or 4 kot..kesimpulannya aku gemgem dari kecik. Banyak ABC, aku suka tapi aku tak jumpa ABC yang lebih best dari seksyen 2 shah alam dekat sini. Droooling..orang shah alam tolong makan utk aku kay.

Oh..aku nak minta maaf kalau aku ada buat salah dan silap,terasa hati dan fikiran. Aku tau aku sombong dengan sesetengah orang (nanti aku buat entri ni) tapi aku buat macam tu ada sebab. Aku tak angkat korang call,tak reply mesej,tak approve friend request n ym bukan maksudnya aku benci. Bukan jugak bajet artis. Biarlah rahsia setakat ni. Yang aku nak korang tau,aku tak benci siapa2..cukuplah aku dah banyak kali terkena sebab benci orang..benci bilang cinta :p. So, kalo rasa nak sepak aku..silakan,kalau sampai hatila tapi maafkanlah aku ye. Semoga hati suci muci tulus ikhlas start bulan nih sampai bila2..

Salam ramadhan korang.siapa nak belanja bukak puasa McD kontek je. heh ^_^

Raya datanglah rumah atas gunung ye..jangan bawak rombongan sudah.ai tak rela yu..ada ke?perasan semata.

Sorry TM

Oh..banyak dah aku tak update. Internet tak ada 2 hari..korang tau sebab apa?aku malu nak cerita tapi tak apalah,cerita je. Aku online cam biasa then suddenly tenet on then off then on then off..aku dah saspek la ada rosak tp taktau apa. So aku pegi TM..buat report,marah2 dalam hatila sebab dia cakap line rosak sebab tak ada dial tone pun. Jadi aku yakin ni mesti sebab TM. Besoknya which is tadi..wakil TM datang, aku bagila tunjuk kat dia telefon tu kan then aku turun bawah angkat kain jemuran. Bila dah repair, dia datang dekat aku..

Wayar ni yang rosak..kena kencing kucing.

Ai nak pitam malu ok..yakin marah TM tapi ni semua sebab TAM2. Malulah aku technician tu siap ketawa riang..

So aku dah boleh update tapi aku penat,malam tadi aku pegi pesta kaamatan UMS.Series bosan. Aku paling tak puas hati master of ceremony dia..first time maybe. Taknak komen lebih, tarian budak2 je yang best. Itu sahaja. Then aku pegi makan McD pukul 1 pagi with 7 of them πŸ™‚ Gemuk? Memang pun…

Tukar-tukar

sebenarnya x la best sgt guna wordpress ni,byk widget x boleh masyuk.boring ok. cuma aku guna wordpress sebab blogspot dah tak boleh guna appleisgreen punya nama..yang ada pun dia dah tak update since 2004..tolongla terminate blog itu kalau tidak diguna plisss..aku nak guna πŸ™‚

appleisgreen.com ?hehe..aku belum sampai tahap nak bayar domain. sungguh,memang best guna blogspot..tapi takkan nak tukar balik?asyik2 tukar..memandang kelemahan rumah yang ada dan melihat kelebihan rumah yang lain membuatkan kita tidak setia :p falsampah semata..mungkin aku sedikit jeles melihat benda yang cantik dan tidak menghargai rumah sendiri padahal rumah sendiri ada yang lebih baik yang kita belum nampak. Ok,aku mula emosi.hahaha.

tapi sungguhla aku saket jiwa guna wordpress ni wuiii..aku nak blogspot tapi appleisgreen jugak. haiiiiih.

nantilah aku pikir..

Entahlah

Masa aku isi minyak aku tetiba ingat zaman dulu2..

pam minyak tu kan selalu pekerja dia yang buat,kita duk dalam keta,bagi duit bukak tempat minyak..tunggu.

masa aku kecik dulu, aku nak pegi kk dengan my daddy n my bro,

then bapa aku cakap dekat pump attendant nih..isi 20 k.

aku dengar dan jelas..bapa aku ckp 20 ringgit.

pastu PA tu bagi signal 2 jari..siap tanya, dua? kira 20 ringgitla..okla dia dengar.

pastu tunggula dia habis isi..

tengok2 dia isi rm10..

aihh..tadi dia signal 20,kenapa isi 10?

bapa aku malas nak isi balik..cuma dia cakap.

telur la kau ni..

aku hairan sampai sekarang apa sebenarnya dalam fikiran pump attendant tuh..

menu

bf kakak aku ada gerai. mee goreng dia stone ok..mama aku pun suka.

then diorang nak tukar menu baru, jadi kakak aku suruhla aku buat. aku tak kisah sebab aku suka buat tapi dalam keadaan yang tak terpaksa la,kalo keadaan terpaksa aku mmg lost idea nak design2 nih. Macam pro je kan?

aku cari kaler yang sesuai dengan nama warung dia,warung kampung melayu, dekat sembulan. Haa,kampung melayu bukan ada kat kluang je tau. antara coklat or green..jadi ofkos green πŸ™‚

Hasil yang tak seberapa

pastu aku makan mee goreng dia..pedas adoi tapi sedap.

dulu aku ok makan pedas,tapi sejak diet yang aku tak makan apa2 tu (jangan ikut), perut aku macam reject makanan pedas.masa memula makan banyak after diet, aku konfem muntah.

hari tu aku pg kundasang kazen kawin, ambikla banyak sebab aku tak makan apa2. tak habis sebab perut dah rasa lain macam.

aku rilek dulu, tengok2 orang Β menari.

then suddenly aku rasa mcm ada something nak keluar..depan rumah tu jugak aku muntah tapi tak ramai nampakla. bodoh tau. pastu aku pulak driver, b4 masuk kereta 3x aku muntah,driving siap ada plastik depan. masa drive ada sekali muntah. siksa. sian perut aku.

tapi itu cerita dulu..sekarang takde perut aku sakit2,tak muntah pun sbb dah banyak makan. (T.T)